Gołąbek

Przepisy na każdą okazję.

Gołąbek

Postprzez Puchacz » 08 sie 2009, 20:30

Gołąbki każdy zna? to wersja uproszczona, ponoć jadalna.

Gołąbek
według mojej Mamy
(porcja rodzinna)


- dwa opakowania mięsa mielonego
- dwie papryki (pokrojone w kostkę)
- dwa woreczki ryżu (ugotowane)
- połówka kapusty (pokrojona w paseczki)
- 20 dag. Pieczarek (pokrojonych w plasterki)
- przyprawy (pieprz, sól, ziarenko smaku?)
- naczynie żaroodporne
- olej

Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki (z wyjątkiem kapusty).
Wlewamy tłuszcz na dno naczynia żaroodpornego, następnie kładziemy połowę przygotowanej kapusty, dodajemy ?nadzienie? i drugą połowę pokrojonej kapusty.

Pieczenie w rozgrzanym piekarniku, 180* (góra, dół) przez ok. 1h.
Obrazek

Podążaj za białym królikiem.
Modzi widzą przez peleryny niewidki.


Pusia lubiła swój zielony balonik...!
Avatar użytkownika
Puchacz
Moderator
Moderator
Imperator ExLibris
Imperator ExLibris
 
Posty: 859
Dołączył(a): 11 kwi 2009, 23:05

Powrót do Kuchnia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron